Nova generacija Erasmus + studenata sa španskih univerziteta koja je u septembru došla u Niš na program studentske razmene posetila je EU info kutak u ovom gradu. Prvi utisci o Nišu su im, kažu, pozitivni, a poseban utisak na njih ostavili su ljubaznost Nišlija i ukusna, a jeftina hrana.

,,Ovde je zaista divno. Niš je lep, ali ono što je lepše od samog grada jesu ljudi koji u njemu žive’’, kazala je Maria, studentkinja Elektrotehnike sa Univerziteta u Haenu. Bartek, poreklom Poljak aplicirao je za studentsku razmenu u Nišu kako bi učvrstio svoje znanje engleskog jezika, ali i povučen iskustvima svog oca. ,,Nije mi bila interesantna zapadna kultura jer mi je već dobro poznata. Da se prijavim za Niš zaslužan je, donekle, moj otac koji je u nekoliko navrata boravio na Balkanu sa koga nosi zaista sjajne utiske’’, rekao je ovaj student tehnologije.

U grupi mladih Erasmus + studenata koja je posetila kutak našli su se i Brazilac i Čileanac koji studiraju na Univerzitetu na Majorci. Brazilac Kajl nastaviće svoje međunarodno usavršavanje na niškom Fakultetu zaštite na radu gde su ga, kako kaže, ,,profesori izuzetno lepo prihvatili, a sam fakultet nudi odlične obrazovne programe’’.

Osim što su podelili svoja dosadašnja Erasmus + iskustva, mladi su se upoznali i sa radom EU info kutka Niš u koji će, obećali su, često svraćati.