Svi koji razmišljaju o studiranju u inostranstvu, imali su priliku da se informišu na prezentaciji u EU info kutku u Nišu o programima, uslovima upisa i stipendijama na Centralnoevropskom univerzitetu u Beču (CEU)

Zainteresovane posetioce je sa osnovnim informacijama o CEU, na prezentaciji u Nišu, upoznao Pavle Nedić iz Beogradske otvorene škole, koja je lokalna jedinica ovog prestižnog univerziteta.

Rok za prijavu studenata za osnovne, master i doktorske studije otvoren je do 30. januara. Kako je istaknuto na predstavljanju ovog univerziteta, najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a u prethodnoj školskoj godini neki vid finansijske podrške je dobilo više od 82% studenata.

„CEU je posvećen razvijanju kritičkog mišljenja i multidisciplinarnog pristupa istraživanju, kao i pospešivanju otvorenog i demokratičnog društva“ istaknuto je na prezentaciji.

CEU je lociran u Beču, a okuplja studente iz više od 100 zemalja. Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim američkim državama, Austriji i u Mađarskoj i nudi čak 48 multidisciplinarnih  programa, na 14  departmana za master i doktorske  studije.

Više informacija o Centralnoevropskom univerzitetu možete naći na njihovom zvaničnom sajtu, a kontakt adresa za pitanja je student-info@ceu.edu.