Još jedan Erazmus+ chat u novosadskom EU info kutku privukao je potencijalne učesnike razmena u već tradicionalno velikom broju. Članovi ESN-a (Erasmus student network) upoznali su studente sa mogućnostima studentske razmene u inostranstvu. Tom prilikom su studenti koji su već bili na nekoj od razmena podelili svoja iskustva i dali praktične savete svojim kolegama.

Od toga gde jesti, kako tražiti smeštaj do toga kako srediti administraciju i doći do stipendije za studiranje u državama EU. Sve ove stvari čine se komplikovane u početku, ali zainteresovani studenti se ohrabre kada čuju iz prve ruke da se trud isplati.

Ovaj događaj ima cilj popularizaciju programa studentskih razmena i upoznavanje sa procesom prijavljivanja. Domaći studenti mogu da se informišu o svemu što ih interesuje, što Erasmus+ ćaskanje čini uvek aktuelnim i posećenim.

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mlade i sport. U polju obrazovanja program se posebno fokusira na studentsku mobilnost, koja je u današnjem obrazovanju sve učestalija.

ESN je nevladina studentska organizacija koja podržava i razvija studentske razmene u Evropi.