Članovi omladinske organizacije Azbuki posetili su EU info kutak Niš u okviru projekta ,,Informativni portal’’ kroz koji se upoznaju sa lokalnim kancelarijama i ustanovama za mlade.

Pozdravljajući prisutne, Marija Marinković iz EU info kutka je kazala da je ,,EU info kutak na raspolaganju svim generacijama, ali nam se najčešće obraćaju upravo mladi zainteresovani za mogućnosti studentskih razmena, volontiranje i praksu širom Evropske unije’’.

Mladima iz ,,Azbukija’’ obratio se i član Tima Evropa Srbija (TES) Marjan Cvetković čija se ekspertiza odnosi na mlade. Govoreći o TES-u, podsetio je da je ovu ekspertsku mrežu uspostavila Delegacija Evropske unije u Srbiji 2013. u saradnji sa tadašnjom Kancelarijom za evropske integracije i organizacijama civilnog društva iz čitave Srbije.

Kao dugogodišnji omladinski aktivista, Cvetković je poručio okupljenima da budu aktivni i uporni. ,,Imate pravo da javno govorite o problemima koji se tiču vas, uvek ima svrhe boriti se. Budite pokretači lepih priča i uspostavite lepše okruženje’’, kazao je član TES-a.

U okviru posete članova ,,Azbukija’’ EU info kutku, gimnazijalke iz ove omladinske organizacije govorile su o Erasmus+ omladinskoj razmeni u Poljskoj u kojoj su provele dve nedelje.