Đaci 11 srednjih škola učestvovali su u ekološkoj radionici održanoj u EU info kutku gde su zaštiti životne sredine diskutovali sa stručnjacima iz ove oblasti, članom Tima Evropa Srbija (TES) Srđanom Matovićem i predstavnicom lokalne samouprave. Događaj je održan u okviru projekta Centra za razvoj građanskog društva PROTECTA “Moje DA-glas razuma” koji je finansijski podržan od strane Ministarstva životne sredine Republike Srbije.

Projekat ima cilj da razvije mehanizam za uključivanje mladih u sistem donošenja odluka u oblasti životne sredine u Nišu koji se želi postići kroz set edukacija mladih kako o Poglavlju 27, pravima i obavezama koje otvaranje poglavlja podrazumeva tako i kroz promociju Arhuske konvencije.

Član TES-a Srđan Matović ukazao je školarcima na to šta Srbija treba da ekološki unapredi na svom putu ka Evropskoj uniji, predstavio im pravila Arhuske konvencije u Republici Srbiji kao i ekspertsku mrežu Tima Evropa Srbija čiji je član.

Aleksandra Brzaković iz niškog Sekretarijata za zaštitu životne sredine ukazala je srednjoškolcima na aktivnosti Sekretrijata i ekološki program Grada Niša sa akcionim planom za period 2017. do 2027.

Bojana Petrović iz EU info kutka Niš ovom prilikom pozvala je đake da se priključe različitim aktivnostim u okviru kampanje za mlade koju EU info mreža organizuje do kraja godine.