Dan Evrope svečano je obeležen u EU info kutku u Nišu. Uz prisustvo brojnih saradnika, partnera, predstavnika lokalne samouprave, medija i sugrađana, simbolično su pušteni žuti i plavi baloni – u bojama Evropske unije. Ovime je obeleženo i punih godinu dana otkako se EU info kutak nalazi u samom centru Niša, u Voždovoj 5.

,,U prethodnih godinu dana organizovali smo gotovo pet stotina događaja, kako u samim prostorijama Kutka, tako i na otvorenom, u okviru znamenitih muzičkih festivala, na ulici, trgu, u školama, na fakultetima, među Nišlijama, ali i našim dragim prijateljima iz drugih gradova – građanima Prokuplja, Paraćina, Medveđe, Zaječara, Negotina, Aleksinca, Kragujevca’’, ponosno je istakla Bojana Petrović, Public Spase Manager EU info kutka Niš.

Prisutnima se obratio i pomoćnik Gradonačelnika Niša Dragoslav Pavlović koji je istakao da se ,,grad Niš maksimalno trudi da koristi fondove Evropske unije kako bi se što brže razvio. Mnogi projekti koje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte započela bazirani su na evropskom novcu’’, dodao je Pavlović, ističući značaj evropske pomoći.

Građanima su tokom svečanosti podeljene origami ptice koje su maskota 60. godišnjice od potpisivanja Rimskih ugovora koja se obeležava ove godine, a ukupnoj atmosferi je doprinela i živa muzika iz filmova kojom je simbolično najavljen Evropski filmski festival koji se u Nišu održava od 11. do 16. maja.