Izložba selfi fotografija “Delimo kulturno nasleđe’’ je otvorena u EU info kuku u Nišu. Na njoj je predstavljeno 20 radova na kojima su se autori fotografisali sa primerima kulturne baštine na domaćem i inostranom području. Radovi su, podsećamo, izabrani na istoimenom konkursu koji je EU info centar organizovao tokom aprila I maja ove godine.

“Ideja je bila da kroz selfi-maniju podstaknemo mlade da preispitaju svoje stavove o kulturnom nasleđu, a kao što možete videti, fotografije su nastajale na različtim lokacijama – u Srbiji, Rumuniji, Italiji, Hrvatskoj, Norveškoj’’, kazala je na otvaranju izložbe Marija Stevuljević iz EU info centra.

Prvoplasirani na foto-konkursu “Delimo kulturno nasleđe’’ je Nišlija Nikola Dopuđ koji je inspiraciju za selfi ,,Morske orgulje’’ našao u Zadru na mestu koje je Alfred Hičkok ocenio kao najlepše mesto u Evropi za posmatranje zalaska Sunca. “Drago mi je što je ova izložba došla u Niš I što će naši sugrađani, moji drugovi, prijatelji, porodica moći da je posete ovde, u svom gradu’’, kazao je Dopuđ.

Postavka je deo obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa i biće postavljena do 9. novembra u EU info kutku Niš.