U toku su završni radovi na izgradnji nove zgrade beogradskog Šumarskog fakulteta, koja se nalazi na planini Goč, 30km zapadno od Kraljeva i oko 200km od Beograda. Na površini od 1.200 kvadratnih metara, na četiri etaže – niklo je potpuno novo zdanje namenjeno studentima šumarstva, srednjoškolcima, istraživačima kao i ljubiteljima prirode. Od donacije Evropske unije u visini od million evra – oko 800 hiljada evra uloženo je u izgradnju novih objekata, a oko 200 hiljada evra za kupovinu nameštaja i savremene naučno-istraživačke opreme.

Nastavni kompleks na Goču, popularna “piramida” sagrađen je pre 60 godina i ovo je prva kompletna rekonstrukcija tog objekta. Radovi se izvode u okviru projekta “Unapređenje infrastrukture visokoškolskih ustanova u Srbiji” (HETIP) na oko 800 kvadratnih metara kao i na oko 400 kvadratnih metara dodatnog smeštajnog i magacinskog prostora.

Na mestu bivše zgrade za smeštaj “Studenac” koja je srušena, nikli su novi smeštajni kapaciteti, a simbol Goča, hotel “Piramida” kapaciteta 11 soba koji je uz vile “Vlasta” i “Planinka” decenijama unazad primao hiljade studenata, naučnika, srednjoškolaca, ekologa, istraživača i turista dobio je novi izgled.

Radovi su počeli u aprilu 2013. a do proleća 2015. planirano je da ih firma „Zidar“ iz Negotina okonča i preda zgrade na korišćenje studentima i profesorima Šumarskog fakulteta.

Od 2000. do danas, Evropska unija je u sektor obrazovanja u Srbiji uložila više od 64 miliona evra.