Završeni projekti za razvoj naselja Erozija u Novom Pazaru

Izrada glavnih projekata za izgradnju Centra za socijalni rad i objekta za socijalno stanovanje, obdaništa, osnovne škole i infrastrukture u naselju Erozija, kao i dijagnostičkog centra u sklopu Zdravstvenog centra koštala je 92.000 evra.

Novi_Pazar-1

Novi Pazar, 10. mart 2014. – Tehnička dokumentacija za izgradnju pet značajnih objekata u Novom Pazaru, koja je izrađena uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, uručena je predstavnicima lokalne samouprave.

Izrada glavnih projekata za izgradnju Centra za socijalni rad i objekta za socijalno stanovanje, obdaništa, osnovne škole i infrastrukture u naselju Erozija, kao i dijagnostičkog centra u sklopu Zdravstvenog centra koštala je 92.000 evra.

„Grad će, u narednom periodu, zahvaljujući ovoj donaciji, podnositi zahteve za finansiranje kod stranih donatora kako bismo izgradili objekte. Ovo su veoma bitni projekti za Novi Pazar, koji nam omogućavaju da novo naselje uredimo neophodnom infrastrukturom“, rekao je gradonačenik Novog Pazara Meho Mahmutović.

Novi objekti biće od velikog značaja za stanovnike Novog Pazara. Centar za dijagnostiku bi trebalo da smanji troškove lečenja pacijenata koji moraju da putuju više od 100 kilometara da bi obavili osnovne preglede, a zgrada za socijalno stanovanje omogućiće adekvatnu socijalnu zaštitu i smanjiti broj najugroženijih koji nemaju dom.

Novi_Pazar-2

Sve projekte napravio je Zavod za urbanizam Grada Novog Pazara, kojem su Evropska unija i Vlada Švajcarske preko EU PROGRESa 2012. godine donirale računarsku opremu vrednu 25.000 evra, čime je znatno unapređen rad zaposlenih i omogućena brža izrada planova i projektne dokumentacije.

Evropska unija finansijski podržava Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES, sa 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske sa 2,9 miliona evra, dok Vlada Republike Srbije učestvuje sa 2,5 miliona evra. EU PROGRES ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Više detalja o Programu možete pronaći na web strani www.euprogres.org.

Za dodatne informacije, molimo Vas kontaktirajte:
Petar Janjatović | Saradnik za komunikacije| Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES | Timočka 4, Prokuplje, Srbija | Tel: +381 27 333 125 +381 27 329 972| Mobilni: +381 63 8622 780 | e-mail: : petarj@unops.org | skype: petar_unops| www.euprogres.org