Delegacija Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Informacionim centrom EU, organizuje Sajam projekata koje finansira Evropska unija – «EU i Srbija na delu». Sajam će biti održan u utorak, 17. marta 2015. u Beogradu, u prostoru Mixer House (Karađorđeva 46), sa početkom u 11.00.

Događaj je namenjen medijima i novinarima, kako bi se oni, a preko njih i građani Srbije, bolje upoznali sa projektima koje je EU finansijski podržala, ali koji su realizovani u saradnji sa institucijama Republike Srbije i od kojih su koristi imali građani kao krajnji korisnici. Od 2000. do danas EU je uložila 2,87 milijarde pomoći u Srbiji, a ovo je prvi put da će na jednom mestu biti predstavljeni najuspešniji projekti.

Na otvaranju Sajma će govoriti šef Delegacije EU u Republici Srbiji, ambasador Majkl Devenport, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef Kancelarije Evropske investicione banke u Srbiji Andreas Beikos. Na Sajmu će biti prisutni predstavnici Delegacije EU, raznih ministarstava i drugih državnih institucija.

Od 2000. do danas EU je uložila tri milijarde pomoći u Srbiji, a ovo je prvi put da će na jednom mestu biti predstavljeni najuspešniji projekti.U prostoru Mikser House biće predstavljeni različiti sektori koje je EU finansirala u Srbiji – od zdravstva, energetike, zaštite životne sredine, sektora obrazovanja, socijalne zaštite, kulture, medija i civilnog društva, pravosuđa i unutrašnjih poslova, lokalnog razvoja, inovacija i konkurentnosti, poljoprivrede do prošlogodišnje pomoći EU poplavljenim područjima u zemlji. Svoje aktivnosti predstaviće na posebnim štandovima Informacioni centar EU, Erasmus+/Tempus Fondacija Srbije i Evropska investiciona banka. U popodnevnim časovima, biće održana radionica za medije „Mogućnosti finansiranja i kako pisati uspešne projekte“. Agenda Sajma je u prilogu. Registracija za predstavnike medija i novinare je potrebna (krajnji rok ponedeljak, 16. mart) popunjavanjem formulara na sledećem linku.