Da li radite u nekoj od organizacija civilnog društva ili javnoj instituciji i želite da prijavite projekat na program Evropa za građane i građanke?

Zanima vas kako izgleda proces apliciranja i koje su vam veštine neophodne?

Pridružite nam se 24. marta u 13h na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ gde ćete iz prve ruke, od korisnika programa Evropa za građane i građanke, saznati:

  • Šta je potrebno za dobru aplikaciju?
  • Kako znati da je ideja dovoljno razrađena?
  • Koji su najveći izazovi u realizaciji projekta?
  • Na šta obratiti pažnju prilikom izveštavanja?

Sagovornici koji će nam preneti svoja iskustva u realizaciji projekata biće:

  • Ivan Despotović, UG „Libero“
  • Bojan Milosavljević, Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“

Više detalja o samom programu saznaćemo od Sanje Atanasković Opačić iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, nacionalne kontakt tačke za EU program „Evropa za građane i građanke“.

Radionica će se odvijati preko Zoom platforme i biće dostupna za učesnike koji se registruju putem ovog linka.

***

Program Evropa za građanke i građane ima za cilj da promoviše evropski identitet i evropsko državljanstvo. Opšti ciljevi Programa su finansiranje projekata usmerenih ka boljem razumevanju EU, njene istorije i raznolikosti, i promociji evropskog građanstva i poboljšanju građanskog i demokratskog učešća na nivou EU. 

Ovo je još jedna u nizu edukativnih i praktičnih radionica koju EU info kutak u Nišu organizuje u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“. Radionica posvećena programu Evropa za građane i građanke se organizuje u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, koje koordinira sprovođenjem ovog Programa u Srbiji.