Znamo da deca vole naše radionice, izazove i edukacije kroz koje uče, a uz to mogu i da se zabave. Zbog toga je EU info kutak u Nišu pripremio novi #EUzaTebe dečiji izazov, a ovog puta naša asocijacija bila je drevna Grčka.

Civilizacija Antičke Grčke je u velikoj meri uticala na kulturu, politiku, obrazovanje, filozofiju, umetnost i arhitekturu savremenog sveta. Grčka od davnih vremena predstavlja raskrsnicu kultura, ideja, običaja i naroda za ceo prostor jugoistočne Evrope i istočnog Mediterana.

Nina Spasić iz “Dedine garaže” u video snimku pokazuje kako možemo da napravimo svoju verziju Partenona, lavirinta ili lovorovog venca. Pozivamo decu da pokažu svoju kreativnost, osmisle i naprave od materijala koji imaju kod kuće nešto što ih inspiriše i podseća na Grčku, a da nam rad pošalju na e-mail adresu officenis@euinfo.rs najkasnije do 25. jula.

Autori najboljih radova biće nagrađeni zanimljivim poklonima.

Igramo se sve do 25. jula i nakon toga proglašavamo pobednike. Konkurs je otvoren za decu do 14 godina, a radovi se mogu poslati u vidu fotografije ili video snimka.

Neka svaki dan bude dan dece!