EU info kutak u Novom Sadu otvoren je za sve koji imaju pitanja o Evropskoj uniji, njenim institucijama i vrednostima.

Ovo je prostor koji, kroz svoje programe, promoviše evropske vrednosti – ljudska prava i dostojanstvo, slobodu, demokratiju, jednakost i vladavinu prava.

Na temeljima ovih vrednosti ogranizujemo različite kulturne, sportske i informativne događaje, obeležavamo značajne evropske datume, organizujemo debate, tribine i konferencije o temama koje nas se tiču.

Mi smo tu da vas informišemo o procesu pristupanja Srbije u EU, kao i o uticaju ovog procesa na vaš život. EUIP je mesto u kojem se građani i građanke Vojvodine susreću sa EU, u kojem će dobiti relevantne i tačne informacije o EU, mogućnostima za školovanje, usavršavanje, posao, kao i svim mogućnostima koje Srbiji donosi pristupanje Evropskoj uniji.

Važna nam je i saradnja sa organizacijama, pokrajinskim i institucijama lokalne samouprave, zato taj odnos negujemo i unapređujemo.

Vrata EU info kutka otvorena su svaki radni dan od 10 do 19  i subotom do 15 sati.

Nalazimo se u strogom centru grada, na Bulevaru Mihajla Pupina 17.

Dobrodošli!

EUIP Novi Sad
Bulevar Mihajla Pupina 17
21000 Novi Sad
Tel: +381 21 451 625
Tel: +381 21 451 593
Email: officens@euinfo.rs
www.facebook.com/euipnovisad
www.twitter.com/EUinfoNS
www.instagram.com/euinfons

Povodom obeležavanja Nedelje Evrope 2020., u saradnji sa knjižarom Bulevar books, emitovan je snimak koncerta novosadskog benda Deep Steady.

U sklopu obeležavanja Nedelje Evrope 2020, u saradnji sa Šok zadrugom iz Novog Sada, organizovana je izložba pod nazivom “Solidarnost”. Izložba je obuhvatila radove vizuelnih umetnika i umetnica koji su predstavili svoje radove u različitim formatima, crtež, slika, GIF, vajber aplikacija, dizajnerska rešenja, na temu solidarnosti.