Na novom predavanju iz serijala razgovora o evropskoj književnosti, Milica Vučković nas je još jednom uvela u svet mašte i kreativnosti. Zapitali smo se možemo li da se vratimo nekih 200 godina u prošlost i zamislimo facebook profil braće Grim? Šta bi zanimljivo mogli da postuju ovi nemački bajkopisci, koga prate i kome lajkuju objave, a ko prati njih? Šta šeruju? Ima li među objavama i zanimljivim materijalima koje dele sa svojim prijateljima nešto značajno za Srbe i šta bi to moglo biti?

O ovim zanimljivim i neobičnim temama iz jednog sasvim drugačijeg ugla razgovarali smo na novom onlajn događaju koji je organizovao EU info kutak Niš.

Tokom predavanja podsetili smo se koliko je značajno stvaralaštvo braće Grim, koliko su bajke važne i šta je njihova uloga.

Ukoliko ste propustili, preporučujemo da snimak predavanja pogledate na našem YT kanalu:

O predavaču:

Milica Vučković je osnovne studije književnosti završila na Filozofskom fakultetu u Nišu. Nekoliko godina radila je na kulturnim projektima i promovisanju književnosti, od kreativnih radionica i festivala za decu do javnih predavanja i edukacije mladih. Sarađivala sa najvećim brojem kulturnih institucija u Nišu, a predavanja je držala i u drugim gradovima Srbije, kao i u Crnoj Gori. Sada je doktorand na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Piše eseje i poetsku prozu.