Humanitarni filmski festival “Drive-in for Life” održan je u Novom Sadu od 6. do 9. Maja na Novosadskom sajmu i u bioskopu Arena, a na kom su bila prikazana i dva filma Evropskog filmskog festivala – Zimske muve i Ustav Republike Hrvatske. Na ovaj način novosadski EU info kutak i Delegacija EU u Srbiji pridružili su se humanitarnoj akciji za nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, za koje je organizovan ovaj filmski događaj.

Tokom 4 dana prikazano je 16 autorskih filmova na temu “Feel Good”, dok je sav prihod od prodaje karata doniran NURDORU.

Udruženje NURDOR se zalaže da svakom detetu obolelom od raka mora biti dostupno najbolje moguće lečenje i nega, kao i psiho-socijalna podrška celoj porodici kako bi što lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje. Kroz brojne programe informišu i osnažuju roditelje i decu, ali i da pruže sve informacije o raku i načinu na koji svako od nas može da pomognu.

Ova akcija je jedan od načina kako je svaki posetilac bioskopa na otvorenom mogao da doprinese, a da pritom i uživa u najznačajnijim filmskim ostvarenjima. Tokom četiri dana trajanja Drive in bioskopa publika je na Novosadskom sajmu u terminima iz svojih automobila uživala u projekcijama filmova – Sećanja Iz Italije, Martin Eden, Plesač, Audicija, DNK, Nezavisne, Ustav Republike Hrvatske i Osećam se dobro, dok su oni u zatvorenom prostoru – Areni Cineplex, pogledali ostvarenja – Kapoteove trake, Zimske muve, Pavaroti , Liam Gallagher: As It Was , Još jedna tura, Šarl Aznavur, Neobični i Noćna smena.

Humanitarni filmski festival realizovalo je Udruženja građana “Rotari klub Novi Sad Alma Mons”, uz podršku brojnih partnera.