Gosti Informacionog kutka Evropske Unije u Novom Sadu bili su mališani iz vrtića „Čuperak“ u pratnji vaspitačica Slavice Zuvić i Andree Stupar. Oni su učestvovali u lutkarskoj animaciji u okviru redovnog programa EUIP Novi Sad „EU Bajkaonica“. Pored osnovnih, njihovom uzrastu primerenih, informacija o Evropskoj Uniji, deca su slušala pripovedanje bajki pisaca Jakoba i Vilhelma Grima, Hansa Kristijana Andersena i Šarla Peroa.

Glumac Pozorišta mladih Emil Kurcinak i njegove lutke  razgovarale su s decom o školskom raspustu, o letovanju na moru i zajednici evropskih zemalja. Oni su kroz igru, spontano i neosetno, ušli u svet njima samo naizgled dalek i nerazumljiv. Na pitanje da li su bili na moru, jedan od odgovora bio je: „Ja nikada nisam bio na moru, to je jako daleko. A, kad budemo u Evropskoj uniji  more neće biti daleko“.

bajka-dva

Kroz „EU Bajkaonice“, u okviru kojih su organizovane posete najmlađih Novosađana EU Info pointu Novi Sad, prošlo je, od početka godine do letnjeg raspusta, više od stotinu predškolaca.