Šta znaš o Evropskoj uniji? naziv je kviza koji je u utorak, 7. novembra organizovan u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Novom Pazaru. Namera organizatora bila je da se kroz kviz i interaktivnu razmenu mišljenja mladi upoznaju sa ključnim pojmovima i dostignućima Evropske unije, kao i da im omogući sticanje novih znanja o procesu evrointegracija u kojem se nalazi Republika Srbija.

Učesnici kviza bili su učenici 4. razreda Ugostiteljsko-turističke škole, a odgovarali su na pitanja koja su obuhvatila nekoliko oblasti – istoriju Evropske unije, razvoj i proširenje Evropske unije i odnose Srbije i Evropske unije. Učesnici su naročito bili uspešni u rešavanju pitanja koja su se odnosila na istoriju Evropske unije.

Dodatno, mladi učesnici kviza izrazili su pozitivan stav prema ideji pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i izrazili očekivanje da će se taj proces u narednom periodu ubrzati.

Kviz je organizovan u okviru aktivnosti Tima Evropa Srbija uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i EU info centra.