Besplatni trening “Jačanje i razvoj omladinskog preduzetništva” održan je u EU info kutku u Nišu. Tokom jednodnevne obuke, preduzetnici starosti od 18 do 35 godina saznali su od stručnjaka iz NVO ENECA na koje izazove u savremenom biznisu mogu da naiđu, koje veštine krase moderne preduzetnike, kakvi su pravni i administrativni okviri poslovanja, kako oglasiti svoje proizvode i usluge i analizirati uspešnost vlastitog biznisa.

,,Bavimo se rešavanjem problema nezaposlenosti kroz pokretanje malih biznisa i preduzetničkih radnji. Želimo danas da spojimo praksu i teoriju i predstavimo praktične primere koje smo imali u praksi’’, rekao je prisutnima Milivoje Jovanović iz NVO ENECA koja se obučavanjem preduzetnika bavi 11 godina i u tom periodu je podržala 1875 malih biznisa u Srbiji .

Na obuci “Jačanje i razvoj omladinskog preduzetništva” prezentovani su i lokalni, regionalni I programi za preduzetništvo Evropske unije.

,,S ovakvim treninzima krenuli smo prošle godine kada se savremenom poslovanju obučilo više od 30 žena preduzetnica. Nastavljamo i ove godine, današnjim treningom za mlade preduzetnike i narednim na kome će se obučavati poljoprivrednici’’, rekla je menadžerka EU info kutka Niš Danijela Vučić.

ENECA će narednog četvrtka, 26. januara održati besplatnu obuku za poljoprivrednike u EU info kutku Niš. Svi zainteresovani učesnici mogu se prijaviti popunjavanjem upitnika i slanjem prijave na mejl: officenis@euinfo.rs najkasnije do utorka, 23. januara do 17 sati.