Dvoje studenata iz Italije i Nemačke koji trenutno u okviru Erasmus programa borave i studiraju u Nišu, bili su gosti u EU info kutku. O svojim iskustvima, studentskom životu, ali i o tome kako im se dopada Niš razgovarali su sa zainteresovanim posetiocima.

Alesandro Labela iz Đenove, koji studira na Elektronskom fakultetu i Megan Nagel iz Berlina, studentkinja srpskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu, učestovali su na „Erazmus četu“ i ovom prilikom istakli da su vrlo zadovoljni što su došli u Niš i da će sa sobom poneti lepe uspomene kada se budu vratili u svoje zemlje.

Alesandro i Megan u Niš su stigli u oktobru prethodne godine i provešće jedan semestar u ovom gradu. Boravak u Srbiji vide kao značajno iskustvo, a Erasmus program preporučuju svim studentima koji žele da putuju, upoznaju nove kulture i obogate svoje znanje, ali i CV.

Megan je pre dolaska u Niš već boravila u Poljskoj, a zatim u Bosni i Hercegovini što je pomoglo da se lakše privikne na način života u našoj zemlji. Oboje posebno ističu gostoprimstvo i ljubaznost srpskog naroda, ljudi sa kojima su se do sada susretali.

Pored mnogobrojnih pozitivnih iskustava, kao negativno i ono što ih je iznenadilo navode preveliku i često nepotrebnu administraciju, naročito u situacijama kada određene aktivnosti mogu da se obave elektronskim putem.

Gostovanje dvoje studenata u EU info kutku organizovano je u saradnji sa „Erasmus Student Network Niš“