Uoči 47. regionalnog zasedanja EYP Srbije, koje će se od 27. februara do 1. marta održati u Novom Sadu, Evropski parlament mladih Srbije održao je info dan u EU info kutku u Novom Sadu.

Info dan bio je otvoren za sve studente kako bi se upoznali sa parlamentom. Predstojeće regionalno zasedanje EYP Srbije, deo je tri regionalne sednice EYP Srbije 2020. Sednice su trodnevne sesije i okupiće 84 delegata iz različitih škola u ovoj oblasti.

Tokom sesija delegati se upoznaju sa radom organizacije i elementima sesije. Prvi dan će se sastojati od odbira timova i uvoda u rad odbora, drugi dan će se pisati rezolucijom, a treći dan predstaviti Generalnoj skupštini.

Evropski omladinski parlament (EYP) je osnovan 1987. godine i predstavlja nestranački, nevladin, nezavisan i jedinstven obrazovni program koji je osmišljen sa ciljem da uključi mlade u oblikovanje svog budućeg društva. EYP je jedna od najvećih evropskih platformi za političku raspravu, interkulturalne susrete, političko obrazovanje i razmjenu ideja među mladima. Organizacija uključuje hiljade mladih širom kontinenta. EYP se organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Evropskog parlamenta i generalnog sekretara Saveta Evrope.

Više informacija o događaju