Novi sistemi upravljanja za bolji rad opštine Ivanjica

Sertifikati ISO 9001 za Sistem upravljanja kvalitetom (QMS) i ISO 14001 za Sistem upravljanja životnom sredinom (EMS) uručeni su danas opštini Ivanjica, čime je ona postala jedna od pet lokalnih samouprava koje su usvojile ove standarde.

OpstinaIvanjica1

Ivanjica, 23. januar 2014. – Sertifikati ISO 9001 za Sistem upravljanja kvalitetom (QMS) i ISO 14001 za Sistem upravljanja životnom sredinom (EMS) uručeni su danas opštini Ivanjica, čime je ona postala jedna od pet lokalnih samouprava koje su, uz finansijsku pomoć Evropske unije i Vlade Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, usvojile ove standarde. Oni će doprineti da usluge za građane budu brže, efikasnije i kvalitetnije, nadležnosti i odgovornosti zaposlenih u opštini biće jasno određeni, troškovi administracije manji i uprava transparentnija.

OpstinaIvanjica2

„Zahvaljujući podršci donatora preko EU PROGRESa, realizovali smo brojne projekte koji su veoma značajni za našu opštinu. Dobijanje ovih sertifikata je još jedan od projekata koji će doprineti većoj efikasnosti rada naše lokalne samouprave“, rekao je predsednik opštine Ivanjica Milomir Zorić.

„Sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001 reguliše organizaciju administracije, unapređuje efikasnost i umanjuje troškove rada, dok standard ISO 1401 daje smernice opštini za očuvanje životne sredine. Opština Ivanjica je, ovim, pokazala da želi da unapredi usluge koje pruža građanima i poboljša svoju konkurentnost”, rekla je Olivera Kostić, nadležna za komponentu opštinskog upravljanja i planiranja razvoja EU PROGRESa.

Evropska unija finansijski podržava Program evropskog partnerstva sa opštinama –EU PROGRES, sa 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske sa 2,5 miliona evra, dok Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 milion evra. EU PROGRES ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Više detalja o Programu možete pronaći na web strani www.euprogres.org.

Za dodatne informacije, molimo Vas kontaktirajte:

Dejan Drobnjak
Menadžer za komunikacije
Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES
Mobilni: +381 (0) 63 861 4524
Elektronska pošta: dejand@unops.org